BESØG AALBORG

New York Times anbefaler Aalborg som rejsemål

Besøg Aalborg. Rejseredaktionen på den amerikanske avis New York Times har nemlig placeret Aalborg som nummer otte på sin liste over 52 steder i verden, den anbefaler sine læsere at besøge. Ud af 52 destinationer som det ansete medie New York Times anbefaler du besøger, placerer Aalborg sig på en fornem ottendeplads – foran byer som Las Vegas og New York City. Aalborgs udvikling fra industri- til vidensby er ikke gået ubemærket hen, og i den pulserende storby finder du noget for enhver smag. Med kun 1/2 times kørsel (30 km) fra Hals Strand Camping til Aalborg, kan Aalborg klart anbefales et besøg.
Herunder finder du nogle af de attraktioner, som New York Times anbefaler at lægge vejen forbi, hvis turen går til Aalborg.

SE MERE

BESØG AALBORG ZOO

Dyrebare oplevelser året rundt

På savannen gumler giraffer rundt sammen med zebraer, kuduer og de sjældne oryx-antiloper. Isbjørnen tager sig en svalende dukkert, den røde panda har lige fået serveret frisk bambus, og pludselig lyder et mægtigt brøl fra han-løven Akash, der fortæller hele haven, at det her er hans territorium. I Aalborg Zoo møder du 11 ud af de 12 mest populære zoo-dyr og som eneste sted i Danmark, kan du se den afrikanske elefant, Borneo-orangutangen og den asiatiske løve.
Aalborg Zoo er åben 363 dage om året, med langt over 100 forskellige eksotiske dyrearter. Du kan følge dyrenes tilpasning til årstiderne, og se dyreungerne vokse. I Sydamerika-huset kravler dovendyrene frit rundt i lianerne over dit hoved, og samme sted kan du komme tæt på bæltedyr og måske se en kapivar for første gang.
Aalborg Zoo har flere arealer, som indbyder til at slå sig ned på en grøn plæne og nyde stemningen. Så tag madpakken med i Aalborg Zoo eller nyd lækker mad fra Restaurant Skovbakken i Aalborg Zoo.

Hunde er velkomne, men skal føres i snor.

SE MERE
Hals Strand Camping visit Aalborg Zoo elefanterHals Strand Camping visit Aalborg Zoo aberHals Strand Camping visit Aalborg Zoo tigerHals Strand Camping visit Aalborg Zoo girafHals Strand Camping visit Aalborg Zoo bavianHals Strand Camping visit Aalborg Zoo isbjørnHals Strand Camping overnatning visit Aalborg Zoo løverHals Strand Camping visit Aalborg Zoo børn
Hals Strand Camping visit Utzon CenterHals Strand Camping visit Utzon CenterHals Strand Camping visit Utzon CenterHals Strand Camping visit Aalborg Utzon CenterHals Strand Camping Utzon Center Aalborg visitaalborg

BESØG UTZON CENTER

En arkitektonisk perle

Utzon Center i Aalborg er et eksperimenterende kultur- og videncenter, hvor arkitektur, design, kunst samt formidling går op i en højere enhed. Centret er designet af den kendte arkitekt Jørn Utzon og blev indviet i maj 2008.
Jørn lod sig i høj grad inspirere af byen Aalborg. Byens adskillige cementfabrikker inspirerede eftersigende Jørn til at lade beton blive et væsentligt element i hans senere arkitektur. Også havet, skibsværftet hvor hans far arbejdede og sejlskibene, var igennem hele hans liv en afgørende inspirationskilde. Utzon Centret er et mønster eksempel på denne særlige tilgang til formgivning inden for både arkitektur og design.
Ud over skiftende udstillinger rummer huset også den smukke Spidsgatterbåd, tegnet af Jørn Utzons far, Aage Utzon. Det Obelske Auditorium på 1. sal med udsigt over Limfjorden er storslået både til møder og selskaber, og biblioteket er en arkitektonisk perle i sig selv.

SE MERE

BESØG LEOS LEGELAND

Hvis det regner …

Leo’s Legeland er et hit for hele familien! Et kæmpe legeland, men mulighed for masser af sjov og spas for børn i alle aldre og deres forældre. Her kan du boltre dig i de mange forlystelser ligeså længe du vil!
Leo’s Legeland er Nordens største legekæde med legelande i både Norge, Sverige og Danmark. Legelandet i Aalborg er med sine 4.500 kvm. det største af dem alle. Et mødested for familier med fokus på leg og bevægelse. Det er mere aktuelt en nogensinde før, idet rapporter fra WHO viser, at børn rører sig for lidt i dag. Selskabets fremgang bygger på et stærkt koncept med leg, sjov og bevægelse for hele familien med sikkerhed, renlighed og service i centrum. Her finder du babyområde, boldhav, boldkanoner, edderkoppespind, megabolde, et piratskib, en slangerutsjebane, en sportsarena, trampoliner, et næsten ægte vandfald og meget mere.
Skulle I blive sultne under jeres besøg, sørger Leo for lækker mad i Leo’s Café.

SE MERE
Hals Strand Camping Visit Leos LegelandHals Strand Camping Visit Leos LegelandHals Strand Camping Visit Leos LegelandHals Strand Camping Visit Leos LegelandHals Strand Camping Visit Aalborg Leos Legeland
Hals Strand Camping visit Aalborg HavnefrontHals Strand Camping visit Aalborg HavnefrontHals Strand Camping visit Aalborg HavnebadHals Strand Camping visit Aalborg HavnebadHals Strand Camping visit Aalborg HavnebadHals Strand Camping visit Aalborg Jomfru Ane ParkenHals Strand Camping visit Aalborg Havnefront

BESØG AALBORG HAVNEFRONT OG HAVNEBAD

En oase med arkitektur i verdensklasse

Aalborgs havnefront har i løbet af de seneste år gennemgået en forvandling. Hvor det før var byens travle industrikvarter, kan du i dag opleve en oase i byens rum med arkitektur i verdensklasse, spændende gastronomi og hyggelig storbystemning – helt ned til vandet og i fantastiske omgivelser. I sommerhalvåret er der mulighed for en dejlig dukkert i Aalborg Havnebad. Her kan man tage en svalende dukkert, eller blot nyde den flotte havnefront, samt det pulserende byliv fra de mange soldæk.
Stole, parasoller, sup-boards, klatrevæg og meget mere står til rådighed.
Havnebadet ligger i centrum af Aalborg, lige øst for Restaurant Elbjørn og med Jomfru Ane Parken som forhave. Havnebadet er en flydebro med fire bassiner, hvoraf de to lave bassiner – børnebassinet og legebassinet – har en dybde på henholdsvis 70 og 90 cm og er med fast bund. Udspringsbassinet og motionsbassinet har en dybde på henholdsvis 5 og 2 meter og er forsynet med sikkerhedsnet.

Jomfru Ane Parken indbyder i sommerhalvåret til stor aktivitet, hvor græsset næsten ikke kan ses for bare mennesker. Sanseoplevelser, fysisk aktivitet og vandaktiviteter er få af de oplevelser der tilbydes.

SE MERE

MUSIKKENS HUS

Udsigt over Limfjorden – Musikalsk samlingspunkt og arkitektonisk perle

Huset består af mere end 20.000 m2, fordelt på ni plan med bl.a. fire koncertsale, fem scener, en indbydende restaurant, en spændende foyer samt undervisnings- og administrationsfaciliteter.
Musikkens Hus er tegnet af det verdenskendte, østrigske arkitektfirma, Coop Himmelb(l)au.
Lørdag d. 29. marts 2014 slog Musikkens Hus for første gang dørene op for et koncertpublikum, og tog samtidig hul på et spændende koncertprogram i et vidtfavnende koncerthus. Et arkitektonisk vartegn med musikken i centrum. Flot og alsidigt koncertprogram.
Musikkens Spisehus er navnet på gourmet restauranten. Restauranten fordeler sig på to etager i den halvrunde bygning, som løber ud af huset mod Limfjorden ved hovedindgangen.
Kom og få en rundvisning i Musikkens Hus.

SE MERE
Hals Strand Camping visit Aalborg Musikkens HusHals Strand Camping besøg Aalborg Musikkens HusHals Strand Camping overnatning tæt paa Aalborg Musikkens HusBesoeg Musikkens hus overnat på Hals Strand CampingHals Strand Camping overnatning nær Aalborg Musikkens HusHals Strand Camping overnatning Aalborg Musikkens HusOvernatning tæt på Musikkens Hus Hals Strand CampingBesøg Musikkens hus overnatning på Hals Strand CampingHals Strand Camping Musikkens Hus Aalborg visitaalborgHals Strand Camping overnatning visit Aalborg Musikkens Hus
Hals Strand Camping visit Aalborg KunstenHals Strand Camping visit Aalborg KunstenOvernatning Hals Strand Camping visit Aalborg KunstenOvernatning Hals Strand Camping besøg Aalborg Kunsten

BESØG KUNSTEN

Billedkunst i verdensklasse

Kunsten er som en skulptur, der nærmest vokser ud af det grønne landskab og danner en smuk ramme om billedkunst i verdensklasse.
Selvom museet åbnede første gang i 1972, vil du alligevel få følelsen af at træde ind på et nyt museum. Den omfattende restaurering i 2015 har blandt andet medført en ny udstillingssal, ny café, ny butik, en totalrenoveret skulpturpark med ny stor terrasse samt udskiftning af 317 tons italiensk marmor ude og inde.
Det betyder at såvel borgere som turister strømmer til museet i Aalborg for både at gå på opdagelse i det fantastiske bygningsværk og for at se museets enestående samling af moderne kunst og samtidskunst.
Bygningen er tegnet af det finske arkitektpar Elissa og Alvar Aalto og danske Jean-Jacques Baruel og blev opført 1968-72. Særligt må fremhæves de unikke belysningsforhold, der har medvirket til at gøre bygningen berømt.
Museet huser en enestående samling af moderne kunst fra danske og udenlandske kunstnere.

I dag er museumsbygningen fredet.

SE MERE

KULTURBROEN I AALBORG

Aalborgs kærlighedsbro

Den nye kulturbro fra marts 2017 over Limfjorden i Aalborg er skabt til fodgængere og cyklister.
Den nye havnebro følger jernbanebroens op- og nedlukninger, der styres af personale i det hvide hus midt på broen. Jernbanebroen går op, når skibe skal passere, og det sker ofte. I sommersæsonen mere end én gang i timen. Men det er intet imod at møde et tog midt ude på fjorden. Rystelserne fra jernbanebroen forplanter sig til gangbroen, og når toget kommer buldrende, forekommer det så tæt på, at man næsten kan række ud og røre det. Broen er den eneste af sin slags i Danmark, og den er en god og gratis oplevelse for store og små. Kulturbroen er let genkendelig på sin røde farve og flot oplyst om aftenen. Måske er det den røde, varme farve kombineret med den afslappende oplevelse og skønne udsigt, som har givet broen tilnavnet “Kærlighedsbroen”. Mange som har krydset fjorden via broen, har følt sig så godt tilpas, at det har sat gang i romantikken og tankerne er måske fløjet til kærlighedens by, Paris, og den kendte kærlighedsbro, Pont des Arts. På vores lokale kærlighedsbro har mange allerede ophængt sin personlige hængelås som manifestation.

Havnefronten i Aalborg Vest har for alvor fået vind i sejlene på det seneste, hvor både Vestre Fjordpark, Aalborg Street Food – The Lighthouse på den gamle Skudehavn og Kulturbroen har skabt fornyet opmærksomhed omkring den vestlige del af Danmarks flotteste havnefront.

Overnatning Hals Strand Camping besøg KulturbroenHals Strand Camping overnatning besøg KulturbroenHals Strand Camping overnatning visit Aalborg KulturbroenHals Strand Camping overnatning visit Aalborg Kulturbroen by night
Besøg Aalborg tårnet fra Hals Strand CampingBesøg Aalborg tårnet fra Hals Strand Camping

BESØG AALBORGTÅRNET

Udsigt til alle

Aalborgtårnet er et af Aalborgs vartegn og i hvert fald det højeste. Her kan du nyde den smukke udsigt over Aalborg i ro og mag. Tag elevatoren 55 meter op og nyd en 360-grader-panoramaudsigt.

Tårnet er i besiddelse af Nordeuropas længste udendørs elevator, så turen mod toppen er en oplevelse i sig selv. Når man så langt om længe er kommet op, kan den flotte udsigt nydes ad libitum. Og du kan passende tage dig lidt at spise i tårnets egen bistro.

I bistroen er der plads til op til 50 spisende gæster, men frygt ej, der er udsigt nok til alle. 360 grader panoramaudsigt fra tårnets top giver mulighed for at overskue den travle aalborgensiske hverdag midt mellem skov og vand langt fra stress, jag og brølende trafik.

Tårnet blev opført i 1933, og selvom det efterhånden er mange år siden, så er tårnet i tip-top stand. Takket være en restaurering i 2005, står Aalborgs højeste punkt rustet til endnu mange års tro tjeneste – til glæde for byen og dens mange turister.

SE MERE