Hals Museum, Krudtkammer og Raalingen

Hals Museum ligger på den historiske skanse i Hals, som er et gammelt fæstningsværk fra renæssancen. Skansen er et helt unikt levn, da den er den eneste enkeltskanse i Danmark fra denne periode. Krudtkammeret er fra 1600-tallet og tøjhuset fra år 1800, men i museets udstillinger fortælles historien om skansens opbygning og historie i krig og fred gennem tiden, fra anlæggelsen i 1625 til nedlæggelsen i 1848.
Museet indeholder desuden fortællingen om Hals under 2. verdenskrig, da skansen fungerede som hovedkvarter for den tyske øverstkommanderende på egnen i 1940-1945.
Skovgaards Raalingen i Hou hører til et af Danmarks ældste privatejede huse og blev første gang registreret under Kong Christian III i år 1552.
Raaling betyder på gammel vendsysselsk – “bette stuehus” og er i dag et unik restaurations koncept, der byder på flere forskellige oplevelser rundt omkring på matriklen.

SE MERE
Restaurant Raalingen IndgangHals Strand Camping besøg RålingenRestaurant Raalingen stemningsbilledeHals KrudtkammerHals Skanse
Hals GolfklubCykelsti udenfor Hals Strand CampingHals havnHals anker hvalkæber

Omgivelserne

Hals Strand camping ligger 6 km fra Hals by, som er en livlig by med et hyggeligt havnemiljø, restauranter, specialbutikker og supermarkeder. På Torvet kan du se den gigantiske hvalkæbe, der er vartegnet for Hals by.
Hals Golfklub er beliggende i et dejligt område bestående af et kombineret seaside- og skovmiljø.

2 km nord for Hals Strand Camping ligger Hou, som blev grundlagt allerede i stenalderen. Bybilledet er præget af en voksende tilflytning af kunstnere. Havnen er meget attraktiv og godt besøgt af lystsejlere.
Fra molerne i Hals og Hou kan man bl.a. fange makrel, sild og hornfisk. Har du båd med, kan du også fiske på havet.

I området findes sandklitter og skov plantager med markerede stisystemer til trave-, løbe- og cykelture. Koldkærskoven, Trekantskoven og Hundeskoven er beliggende næsten lige ved siden af Hals Strand Camping. Bevoksningen varierer mellem forskellige løv- og nåletræer. I skovbundene gror bl.a. lyng, bregner, kaprifolium, hindbær/brombær og om efteråret mange svampe. Der er gode muligheder for at se bl.a. råvildt, harer, egern og fasaner.

LÆS MERE OM HALS

Lodsens Datter

Lodsens Datter i Hals byder dig udenfor til masser af skønne naturoplevelser og eventyr langs den smukke østkyst. Her kan du prøve kræfter med SUP (Stand Up Paddle),  overnatte på vandet, ta’ på fisketur og meget mere.

På kajen i Hals i det gamle Lodshus finder du Lodsens Datter, et sted hvor du kan samle hele familien eller vennekredsen til en dag fuld af hygge og dejligt samvær.

Sejl selv afsted på havet blå
Hos Lodsens Datter kan du leje en jolle, og begive dig ud på eventyr til vands. Jollen giver dig muligheden for en afslappet tur langs havnen, byen og kysten og egner sig også helt perfekt til en fisketur. Ombord er der rigeligt med plads til alt dit grej, de fangede fisk samt picnickurven, så du kan bruge hele dagen på vandet. Derudover forefindes der også en lille slæbejolle, der måske lige er noget for børnene. På turen kan du smide anker ved en af de mange sandøer, og samle muslinger og østers eller tage en dukkert i det klare vand.

Stand Up Pattle
Hvis du gerne vil prøve kræfter med Stand Up Pattle (SUP) eller tage endnu en tur på brættet, så er Lodsens Datter det rette sted. For hos Lodsens Datter kan du som nybegynder tage kurser hos indehaver Grete i hele sommerhalvåret, og dermed prøve sporten af, og som øvet leje hele kittet og bare smutte afsted.

Den charmerende ’Husbåd’
Har du altid drømt om at opleve, hvordan det er at bo på vandet, i hvert fald bare for en stund, så giver Lodsens Datter dig mulighed for netop dette på deres charmerende fire personers båd. Båden kan du leje fra en halv/hel dag til flere dage, og er derfor oplagt som en dagstur eller som den alternative overnatningsmulighed på ferien. Selvom du desværre ikke kan komme ud og sejle med båden, er du med et ophold her sikre maritim hygge.

Det lille ekstra
Mangler du fiskegrej og madding, så du kan fange dagens aftensmad, måske udstyr til aktiviteter for de små, en lille robåd som børnene kan ro afsted i eller noget helt fjerde, så hjælper Lodsens Datter dig også meget gerne med dette. Sandormene kan du endda selv få lov til at krave op og dermed få den fulde gør-det-selv-orme oplevelse.

Du kan leje cykler og stand up paddleboards på campingpladsen, se her

SE MERE
Besøg Lodsens Datter fra Hals Strand CampingBesøg Lodsens Datter fra Hals Strand CampingBesøg Lodsens Datter fra Hals Strand CampingBesøg Lodsens Datter fra Hals Strand CampingHals Strand Camping besøg Lodsens Datter

Sightseeing:

www.visitaalborg.dk New York Times har i 2019 anbefalet Aalborg som rejsedestination. Ud af 52 destinationer, som det ansete medie New York Times anbefaler du besøger, placerer Aalborg sig på en fornem ottendeplads – foran byer som Las Vegas og New York City. Med kun 1/2 times kørsel (30 km) fra Hals Strand Camping til Aalborg, kan Aalborg klart anbefales et besøg. Du kan se mere her

www.lillevildmose.dk Som nærmeste nabo finder du den enestående Lille Vildmose. Se de imponerende Elge bevæge sig rundt nøjagtigt som de gjorde for 5.000 år siden. Her er et helt utroligt dyreliv og mulighed for en naturoplevelse ud over det sædvanlige for hele familien.

www.aalborg-zoo.dk Aalborg Zoo har mere end 1.300 dyr fra hele verden. Køreafstand ca. 35 km.

www.kunsten.dk Her vises kunst fra slutningen af 1800-tallet og frem til i dag. Køreafstand ca. 35 km.

www.faarupsommerland.dk Her er aktiviteter for alle, både til lands, til vands og i “luften”. Køreafstand ca. 70 km.

www.nordsoenoceanarium.dk Oplev Sælariet og se sælene i et naturligt miljø. Køreafstand ca. 75 km.

www.jesperhus.dk Park med blomster, jungle Zoo, piratland, westernland og en helt ny 4D biograf. Køreafstand ca. 130 km.