fbpx

PERFEKT BELIGGENHED

Stranden

Hals Strand camping ligger direkte ud til den smukkeste badestrand. Strandene mellem Hals og Hou hører til de mest børnevenlige i Nordeuropa. Vores badestrand er kåret og flere gange nomineret til Nordjyllands bedste og mest børnevenlige strand. Generelt er badevandstemperaturen højere her ved Østkysten, end ved Vesterhavet. Strandene er bilfri, bølgerne generelt mindre end ved vestkysten, og strandene skråner ganske langsomt med det fineste hvide strandsand.

Omgivelserne

Hals Strand camping ligger 6 km fra Hals by, som er en livlig by med et hyggeligt havnemiljø, restauranter, specialbutikker og supermarkeder. På Torvet kan du se den gigantiske hvalkæbe, der er vartegnet for Hals by.
Hals Golfklub er beliggende i et dejligt område bestående af et kombineret seaside- og skovmiljø.

2 km nord for Hals Strand Camping ligger Hou, som blev grundlagt allerede i stenalderen. Bybilledet er præget af en voksende tilflytning af kunstnere. Havnen er meget attraktiv og godt besøgt af lystsejlere.
Fra molerne i Hals og Hou kan man bl.a. fange makrel, sild og hornfisk. Har du båd med, kan du også fiske på havet.

I området findes sandklitter og skov plantager med markerede stisystemer til trave-, løbe- og cykelture. Koldkærskoven, Trekantskoven og Hundeskoven er beliggende næsten lige ved siden af Hals Strand Camping. Bevoksningen varierer mellem forskellige løv- og nåletræer. I skovbundene gror bl.a. lyng, bregner, kaprifolium, hindbær/brombær og om efteråret mange svampe. Der er gode muligheder for at se bl.a. råvildt, harer, egern og fasaner.

Hals Museum, Krudtkammer og Raalingen

Hals Museum ligger på den historiske skanse i Hals, som er et gammelt fæstningsværk fra renæssancen. Skansen er et helt unikt levn, da den er den eneste enkeltskanse i Danmark fra denne periode. Krudtkammeret er fra 1600-tallet og tøjhuset fra år 1800, men i museets udstillinger fortælles historien om skansens opbygning og historie i krig og fred gennem tiden, fra anlæggelsen i 1625 til nedlæggelsen i 1848.
Museet indeholder desuden fortællingen om Hals under 2. verdenskrig, da skansen fungerede som hovedkvarter for den tyske øverstkommanderende på egnen i 1940-1945.
Skovgaards Raalingen i Hou hører til et af Danmarks ældste privatejede huse og blev første gang registreret under Kong Christian III i år 1552.
Raaling betyder på gammel vendsysselsk – “bette stuehus” og er i dag et unik restaurations koncept, der byder på flere forskellige oplevelser rundt omkring på matriklen.

Sightseeing:

www.visitaalborg.dk New York Times har i 2019 anbefalet Aalborg som rejsedestination. Ud af 52 destinationer, som det ansete medie New York Times anbefaler du besøger, placerer Aalborg sig på en fornem ottendeplads – foran byer som Las Vegas og New York City. Med kun 1/2 times kørsel (30 km) fra Hals Strand Camping til Aalborg, kan Aalborg klart anbefales et besøg. Du kan se mere her

www.lillevildmose.dk Som nærmeste nabo finder du den enestående Lille Vildmose. Se de imponerende Elge bevæge sig rundt nøjagtigt som de gjorde for 5.000 år siden. Her er et helt utroligt dyreliv og mulighed for en naturoplevelse ud over det sædvanlige for hele familien.

www.aalborg-zoo.dk Aalborg Zoo har mere end 1.300 dyr fra hele verden. Køreafstand ca. 35 km.

www.kunsten.dk Her vises kunst fra slutningen af 1800-tallet og frem til i dag. Køreafstand ca. 35 km.

www.faarupsommerland.dk Her er aktiviteter for alle, både til lands, til vands og i “luften”. Køreafstand ca. 70 km.

www.nordsoenoceanarium.dk Oplev Sælariet og se sælene i et naturligt miljø. Køreafstand ca. 75 km.

www.jesperhus.dk Park med blomster, jungle Zoo, piratland, westernland og en helt ny 4D biograf. Køreafstand ca. 130 km.

Dansk